Dla pełnego zrozumienia ...

Valenti Torinto

Firma Valenti Torinto, czyli nowa “marka” którą można spotkać na pokazach, prezentacjach. Wiele firma sprzedaje urządzenia i sprzęt z  logo Valenti – lecz nie wiadomo kto jest ich producentem. Kto jest importerem mat masujących oraz odkurzaczy bezprzewodowych  Valenti Torinto, czyli firmy o włoskiej nazwie których produkcja odbywa się na dalekim wschodzie? Serwis gwarancyjny i naprawa zepsutego urządzenia do masażu Valenti Torinto. Garnki, czyli inaczej mówiąc naczynia a’la Zepter zakupione na pokazie – jak zwrócić tandetny towar i odstąpić od umowy kupna-sprzedaży? Ile warte są produkty kupione na pokazie takie jak naczynia , garnki, odkurzacze , materace wibracyjne czy też maty do masażu. Oszustwa na pokazach, czyli jak zwrócić towar zakupiony poza lokalem przedsiębiorstwa? Naciąganie na zakup garnków, masażerów czy odkurzaczy – jak walczyć z nieuczciwymi firmami organizującymi prezentacje? Odkurzacz bezworkowy Valenti Torinto oraz garnki w prezencie do kupionej maty masującej lub wibracyjnej.

Valenti Torinto opinie zwrot towaru

Niby włoska - lecz my wiemy, że chińska

Firma Valenti Torinto

Obserwatorzy trendów i zwyczajów, które goszczą na pokazach / prezentacjach – mogli się tego spodziewać !!!

POJAWIŁA SIĘ NOWA LINIA PRODUKTÓW

O dźwięcznie brzmiącej nazwie
– nasuwającej na myśl słoneczną Italię.
Firma ma jednak z Włochami tyle wspólnego, …
co Twój dziadek z Wietnamem.

Uczestnicy spotkań sprzedażowych – tak zwanych pokazów / prezentacji – mogą coraz częściej zauważać:
Maty masujące, odkurzacze, naczynia (czytaj garnki)
– w skrócie – to co zwykle,
ale pod nową nazwą.

Jednak … co dziwne a na co należy zwrócić uwagę to fakt, iż…

Prawda o Valenti Torinto jest inna niż mówi się na pokazach

Firma Valenti Torinto ... NIE ISTNIEJE

W oficjalnym wykazie przedsiębiorców – brak wzmianki o takiej firmie
“Firma” twierdzi, że jest producentem dóbr luksusowych.
Sprzedawcy na pokazach twierdzą też, że Valenti Torinto to spółka, która dopiero wchodzi na Polski rynek.
Wmawiają, że są w kontakcie … z prestiżowymi zagranicznymi firmami, a ich wyroby należą do dóbr luksusowych.

Warto tu zaznaczyć, że skoro nie istnieje firma Valenti Torinto
– to nie może być ona organizatorem pokazu.

To tak zwani “dystrybutorzy” organizują spotkania,
na których pokazywane i sprzedawane są produkty sygnowane logotypem z diamencikiem.

 

Prawda o Valenti Torinto jest inna niż mówi się na pokazach

Manipulowanie i oszukiwanie - czy to sens Valenti Torinto?

Na stronie Valenti Torinto czytamy:

valenti torinto opinie

Zawsze chcieliśmy być postrzegani jako firma [...]

– Zawsze, czyli od kiedy?
– Gdzie jest siedziba firmy ?
– Gdzie mieszczą się biura ?
– Gdzie znajdują się hale produkcyjne ?
– I dlaczego ani słowa nie piszą na te tematy na ich stronie www ?

valenti torinto opinie 2

Nasi specjaliści dbają o to, aby sprzęty, które produkujemy korzystały z najnowszych technologii.

– A gdzie Ci specjaliście pracują?
– Czy i jaki wpływ Ci specjaliści mają, na produkt finalny – nie mówiąc tylko o umieszczeniu logo ?
– Jakie innowacje wykorzystane są w produktach Valenti Torinto a ktore nie są wykorzystywane przez konkurencję ?

valenti torinto opinie 3

Oferowane przez nas towary uznawane są za dobra luksusowe [...]

– Kto określił te produkty mianem dóbr luksusowych?
– Jako produkty wykonane z najwyższej jakości  materiałów – dlaczego niewiele mówi się i pisze o ewentualnym serwisie gwarancyjnym ?

UWAGA !!!

Informacje na temat firmy VALENTI TORINTO będą na bieżąco uzupełniane.
Jest to bowiem nowa “marka” której wciąż bacznie się przyglądamy !!!

Zachęcamy jednak czytelników naszych stron, do wyrażania i pisania OPINII na temat firmy VALENTI TORINTO na dole tej strony – w komentarzach.

Byłeś na spotkaniu, gdzie pokazywano ich produkty?
Co mówili prowadzący spotkanie, na temat firmy z “diamencikiem”?
Jakie masz wrażenia?
Jakie odczucia?

Produkty / towary / urządzenia z logo Valenti Totinto

mata masująca valenti Torinto opinie

Maty Masujące Valenti Torinto

Maty masujące, czyli po prostu urządzenia do masażu
– były to pierwsze produkty z nazwą Valenti Torinto, o których istnieniu dowiedziała się Fundacja.

I to – UWAGA – zanim pojawiły się w “oficjalnej” sprzedaży !!!

Jak to możliwe ?
Dzięki informatorowi … pracującemu bezpośrednio w fabryce która produkuje domowe masażery !!!

Na naszych stronach zobaczysz urządzenia do masażu  różnych marek. Każda ma inną nazwę, inne logo.
Ale … różnice między nimi są niemal niezauważalne.

Dlaczego?
Ano dlatego, że wszystkie pochodzą … z jednej i tej samej fabryki!!!
Z fabryki, która znajduje się … no na pewno nie na zachód od Polski.
Nie we Włoszech – co mylnie może sugerować nazwa Valenti Torinto.

Otóż fabryka ta znajduje się … zupełnie w drugą stronę – na wschód.
I to na Dalekim Wschodzie – tak dalekim jak … Chiny

mata wibracyjna valenti torinto opinie

Materac wibracyjny Valenti Torinto

Miejsce mat do masażu coraz częściej zastępują materace z wibracjami nazywane materacami sonicznymi / pulsacyjnymi / wibracyjnymi.

Materace te o wątpliwej skuteczności sprzedawane są w cenie astronomicznie wysokiej, osiągającej ponad 10’000 zł !!!

garnki valenti torinto opinie

Naczynia / garnki Valenti Torinto

Póki jeszcze jest “moda”, póki jeszcze są ludzie,
którzy kiedyś kupili renomowane naczynia ze stali szlachetnej,
a którzy swoje naczynia polecają z czystym sumieniem innym,
to … każde inne srebrne i błyszczące garnki
będzie można porównać do tych drogich, lecz bardzo dobrych…

Są firmy, które mają renomę.
Są i takie- które na renomie innych – żerują.

Do której z tych grup, można zaliczyć Valenti Torinto ?
Czy oferowane przez tę firmę naczynia / garnki
– zdobędą uznanie konsumentów ?
Czy staną się renomowanymi ?
A może to oni właśnie renomę i popularność innych
– wykorzystują do sprzedaży swoich naczyń?

My mamy swoje domysły i przypuszczenia.
Ty, czytelniku, powinieneś wyrobić swoje zdanie, swoją opinię.

odkurzacz bezprzewodowy valenti Torinto

Odkurzacz bezprzewodowy V10

Odkurzacz Bezprzewodowy Valenti Torinto Dinatic V10
– wydaje się, że to kolejny nieodzowny element na niemal każdym pokazie. Kiedyś odkurzacze wodne – dziś, nieco łatwiejsze w obsłudze, mniejsze, które schować można niemal w każdym miejscu – nawet w małym mieszkaniu,
czyli odkurzacz bezprzewodowy lub …  cyklonowy
– bo tak jest “ładniej” i tak też lubią go nazywać sprzedawcy.

Nic więc dziwnego, że Valenti Torinto w swojej ofercie ma również tego typu sprzęt czyszczący.

Pomoc konsumentom

Sprzedawcy na pokazie są doskonale wyszkoleni i wiedzą co i po co robią. Ich celem i zadaniem jest SPRZEDAĆ. Etyka sprzedaży jest ... mało istotna.
Nie Ty pierwszy
Nie miej wyrzutów
Fundacja Daje Siebie - powstała po to, by móc pomóc tym konsumentom w odstąpieniu od umowy i rezygnacji z zakupionego podczas pokazu towaru.
Fundacja Daje Siebie
Powstała po to - by pomóc oszukanym
Jeśli chcesz, byśmy zajęli się Twoją sprawą - zapoznaj się z regulaminem, a następnie uzupełnij formularz zgłoszeniowy. Te kroki są NIEZBĘDNE byśmy mogli pomóc.
Zapoznaj się z regulaminem
A następnie uzupełnij formularz
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
46 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Waldek
Waldek
1 rok temu

Taaaaa … Valenti Torinto – na pokazie na jakim byłem mówili że to są garnki te same co Filipiak ale pod nową marką. Niby włoskiej produkcji ale coś mnie tknęło i zacząłem szukać w internecie informacji o tej firmie i nigdzie nie ma o nich ani słowa. Niby Valenti Torinto to ogromna międzynarodowa firma – taaaa …. szkoda , żę ani słowa nigdzie na zagranicznych stronach www nie ma ani słowa o tej firemce.
Jedna wielka ściema – to tak moimi oczami.

anna
anna
9 miesięcy temu
Reply to  Waldek

też mnie to dotknęło i nie wiem jak mam się z tego wycofać bo zniszczyłam opakowania bo byłam ciekawa jak to wszystko wygląda dopiero wieczorem usiadłam i pomyślałam co zrobiłam

Elzbieta
Elzbieta
1 rok temu

W dniu dzisiejszym tj. 10.11.2019 byliśmy z mężem na pokazie sprzętu AGD firmy która ma wejść na rynek po nowym roku.
Pokaz odbył się w hotelu Royal w Warszawie. Niestety po 50 minutach dla nas zakończył się pokaz. Poproszono żebyśmy wzięli swoje ubrania, dostaliśmy prezent (urządzenie do parzenia kawy na gazie) i pożegnano nas. Byliśmy zaskoczeni. Nie mieliśmy okazji posłuchać o prezentowanych innych urządzeniach, a widzieliśmy że są wystawione.
A to wszystko za sprawą że szukaliśmy informacji o prezentowanej firmie Valenti Torinto w internecie. Obsługa to zobaczyła, podeszli do nas i poprosili żebyśmy z nimi wyszli a po drodze wzięli swoje ubrania. Wyprowadzono nas na korytarz i szybko zamknięto drzwi za którymi zniknął Pan z obsługi. I taki był koniec prezentacji.

Paweł
Paweł
1 rok temu

Ale nimer. Dojladnie jakbym czytal to co sie nam przytrafiło. Co do literki.
P.

Agnieszka
Agnieszka
1 rok temu

W dniu 17.11.2019 dostaliśmy zaproszenie na pokaz w Kołobrzegu do Hotelu Bałtyk. Po przyjściu poproszono nas o weryfikację swoich danych osobowych oraz numeru telefonu. Wręczono kartkę na losowanie. Zajęliśmy miejsce i zaczęliśmy rozglądać się po sali. Były tam maty masujące, garnki, odkurzacz piorący, ekspres do kawy. Wpisałam nazwę maty masującej w internecie. Wyszukało cenę oraz producenta. Później wpisałam nazwę garnków i natrafiłam na waszą stronę. W tym momencie miał rozpocząć się pokaz. Pani poprosiła o wyciszenie telefonów…po czym podszedł Pan i powiedział że dla nas jest przygotowany prezent i prosi abyśmy wyszli na korytarz gdzie czeka na nas kierownik…wzięliśmy swoje ubrania…na korytarzu czekał na nas mężczyzna bardzo zdenerwowany. Powiedział że ma dla nas do wyboru prezent w postaci miksera lub kamerki sportowej. No i ma nadzieję że ten prezent zrekompensuje nasz czas który poświęciliśmy na pokaz…wzięliśmy kamerę i poszliśmy do domu. Nasz pokaz nawet się dla nas nie zaczął…a całość trwała 5 minut… My nie daliśmy się oszukać ale żal mi tych osób, które zostały na pokazie.

Jolanta
Jolanta
1 rok temu

W dniu 14.11.2019 byłam z córką na pokazie w Wodzisławiu Śląskim w Domu Weselnym ” Leśniczówka”. Miła Pani po pierwszej części pokazu poprosiła nas o opinie na temat produktów i po uzyskaniu informacji w jaki sposób w firmie są załatwiane reklamacje – miesiąc oczekiwania na naprawę sprzętu po trzech tygodniach użytkowania bez słowa wyjaśnienia – to Pani uznała nas za persona non grata i zaproponowała wręczenie upominku . W rozmowie telefonicznej przeprowadzonej około 3 godziny przed pokazem zapewniano nas o możliwości wyboru jednego z 4 upominków a tu Pani wręcza jeden bo nic więcej im już nie zostało!

Alek
Alek
1 rok temu

Wczoraj “diamenciki” czyli valentino z turynu z “nowym” piliphiakiem i pozostałymi matami, mikserami i odkurzaczami byli w Bielsku. Też zgonili dziadków na salę konferencyjną i wpychali im wszystko j.w. Nie ukrywam, że i mnie zaprosili za pośrednictwem pani z telemarketingu (która jak dzwoni to używa numerów z całej Polski.. kierunkowy: 17, 61, 57 itp). I nie pomoże zablokowanie numerów, bo ciągle pojawiają się nowe.
Ale wracając do samego spotkania..
Przyznaję się, że z powodu godzin szczytu miejskiego spóźniliśmy się nieznacznie, ale jak uchyliliśmy drzwi salki to w szybkim tempie pojawił się przy nas “koordynator”. Przypuszczam, że jak zobaczył nasz (mnie i partnerki) średni wiek, a nie wiek podeszły to “puścił” tekst pt. ‘miło że nas widzi, ale dziś było tak liczne zainteresowanie, że kilkunastu osobom musieli już odmówić prezentacji’. Zatem i my mamy także pecha i dziś już nie skorzystamy z prezentacji. Przypuszczam jednak że najzwyklej chodziło o zbyt niski wiek, bo nie rokowaliśmy potencjalnego “wkręcenia” na bonusowe zakupy. Ale widać było kila stanowisk, które rozproszyły zaproszonych by nie mieli czasu na wspólne rozmyślania i zastanawianie się czy warto w tym w ogóle uczestniczyć. Nad poszczególnymi parami emerytów “pracowali” już promotorzy produktów i czarowali ich swoimi technikami sprzedaży. Podsumowując chyba sam po dłuższej chwili opuściłbym to spotkanie, ale nawet nie musiałem, bo zrobiono to za mnie.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie idzie się odgonić od pań z “telewylęgarni” jak nazywam punkty wydzwaniające do klientów, gdyż kiedy ulegniesz już odebraniu telefonu to dochodzi z drugiej strony słuchawki gwar pozostałych pań ze stanowisk obok, a przypomina to szum i hałas jak w przysłowiowej wylęgarni (bynajmniej nie talentów).
Generalnie uważajcie “potencjalni zwycięzcy”, by nie dać się wkręcić nawet jak już wybierzecie się na takie spotkanie choćby z czystej ciekawości czy po upominki, które czasem wstyd dać dziecku do zabawy lub w obawie by mu to nie zaszkodziło.
Dużo się mówi o tym problemie, niestety nie widać by “któś” był zainteresowany aby to ukrócić lub obwarować surowymi przepisami, które skutecznie zniechęciły by wszelkich “czarodziei” i uszczęśliwiaczy.

nie rpzychodzić
nie rpzychodzić
1 rok temu

w czwartek w Warszawie w restauracji przy kinie Komedia też nie doczekałam sie końca , jak zostałam zaproszona do stolika prezentera( z boku pod ścianą) zapytano mnie co najbardziej mnie interesuje, powiedziałam ze piekarnik . Pan zaroponował cene 5 tys po czym opuścił na 2800 ja zaproponowałam 1500 i zostałam natychmiast wyproszona Po czym mój mąż jeszcze cofnął sie po …uwaga….zgodnie z zapowiedzią telemarketera … CIŚNIENIOWY EXPRES DO KAWY , KTÓRY ROBI CAPUCCIINO I SPIENIA MLEKO natomiast wręczono mu GARNUSZEK -ZAPARZACZ DO KAWY ” Oparło się o POLICJE bo kilkanaście osób też czekało na EXPRES DO KAWY . Zdumiewająca reakcja Policjii ..” .. każdy jest dorosły i wie po co przychodzi , najprościej nie przychodzić”

Vlepka
Vlepka
1 rok temu

a gdzie w Warszawie jest kino Komedia?

Małgorzata
Małgorzata
1 rok temu

Witam,też byłam dzisiaj z mężem na takim pokazie,mąż się za bardzo odzywał i został uciszony,że nie może już brać udziału w losowaniu nagród.Porazka.Bylismy obserwowani,bo za dużo grzebalismy w internecie pod kątem sprawdzania produktów i cen.Pani krążyła za moimi plecami jak widziała,że ja coś szukam.Zostalismy poproszeni do stolika,ale nie wykazywalismy zainteresowania w wypełnianiu ankiety zadowolenia,ale szybko nas odstawiono na miejsce.Za to dziadkowie pary podziwialiśmy jak wyciągają dowody osobiste i podpisywali umowy.Ludzie dalej naiwniacy!Sprzęt składający się z madazerow,thermomiksa,odkurzacza bezprzewodowego i jeszcze wyciskarka wolnoobrotowej warty 10000 z moich obliczeń ja bym kupiła maks.do 5000 spokojnie.Np jak to pani ładna powiedziała trzeba zapłacić podatek od darowizny.Nic nie ma za darmo.A to przecież upominki.I do tego obiecany na koniec EKSPRES DO KAWY!w postaci badziewnego kubka termicznego.Oszusci i naciągacze, pokaz porażka!Też zostaliśmy wyproszeni wcześniej,bo z nas pożytku nie było,nie udało się na nas zarobić.Wspolczuje dziadkom spłaty raty po 300 zł na 3 lata.A ponoć emeryci o renciści tak bieduja ale na raty ich stać.Leku nie wykupi,bo to dla zdrowia będzie raty bulil.Ja spytałam gdzie ten ekspres ciśnieniowy z filiżankami,a usłyszałam,no to jest ekspres,patrząc na badziewny kubek termiczny.Acha zapomniałam,jeszcze maść do nacierania 60 zł,cena 129 i woda z lanoliną za 20 . Ludzie nie nabierajcie się na Valenti! Wrocław 24.11.Hotel W Plus.Pozdrawiam wszystkich kupujących.

Bożena
Bożena
1 rok temu

Naciągacze i oszusty

Jak zwykle zwiedli moją 82-letnię babcię na zakup “masażera”. Babcia mówi, że miał kosztować 600 zł. No ale w pudełku nie było ani rachunku, ani niczego, tylko karta gwarancyjna Valenti Torinto z certyfikatem i formularz odstąpienia od umowy do Studio Moderna. Prosiłam babcię, by poszukała rachunku i zwrócimy ten niepotrzebny jej masażer, którego nie potrafi nawet włączyć, a poza tym jest dla niej za ciężki. Jak zwrócić produkt, do którego nie ma się rachunku z datą zakupu? Rachunku nie znalazła, zdecydowała, że go zostawi i będziemy czekać na wezwanie do zapłaty, a na internecie była cena na masażery na stronie z firmy Mango-Studio Moderna (bo są powiazane) cena 450-550 zł, więc jakoś da radę spłacić. Dałabym głowę, że wtedy na zdjęciu był masażer Valenti Torinto, a teraz już jest inny, ale dowodu nie mam. Zmartwienie nastąpiło, gdy po dwóch tygodniach dotarła umowa kredytowa na zakup masażera na kwotę 2800 zł + 1280 zł odsetek dla banku…. Masakra. Na umowie podpis babci, babcia nic nie pamięta (ma demencę, mówi,że to miało kosztować 600 zł). Wysłaliśmy reklamację na załączony adres Studio Moderna, odpisali, że to nie jest ich produkt i odesłali…..

Reasumując: Dlaczego Polska pozwala na takie manipulacje starymi ludźmi? Jakie sumienie mają Ci ludzie, którzy pracują w dla tego typu firm?
Czy faktycznie powiedzieli babci, że masażer kosztuje 600 zł, a podsunęli jej do podpisu umowę kredytową na prawie 4 tysiące zł?
Celowo nie dołączyli do masażera żadnej umowy ani rachunku a na produkcie, pudełku ani gwarancji nie było żadnego adresu? Za to znalazłam fomularz odstąpienia od umowy dla firmy Studio Moderna topshop.pl… brak rachunku – brak możliwości odstąpienia od umowy? Jaka data? Jaka cena?
Brak kopii umowy kredytowej – wysłana po upływie ustawowej możliwości odstąpienia od umowy… Cena kolosalna.
Co robić w takiej sytuacji, gdy już naiwna babcia się dała nabrać i już mineło więcej jak 14 dni… ? Wiem, to jej wina, że w ogóle poszła, że znów coś podpisała bez przeczytania… Ma tak po prostu wypić teraz to piwo i spłacać sprzęt, którego nigdy będzie używać przez 3 lata?

Ewa
Ewa
1 rok temu

Otrzymałam telefoniczne (przedstawiono się jako Magdalena Czerwińska) zaproszenie na pokaz VT i zapewniona zostałam (też telefonicznie), że wygrałam bez ż a d n y c h z o b o w i ą z a ń ciśnieniowy expres (cappuccino, latte, spieniacz do mleka itd,). Zaproszenie ( i wygrana) zostało jeszcze ponowione/potwierdzone po kilku dniach. Bardzo nalegano abym przyszła z mężem ponieważ karton z prezentem jest duży i dosyć ciężki. Pokaz 1.12.2019r. w Toruniu w motelu Tower. Przy wejściu na salę musiałam podać nazwisko, imię, nr telefonu (dane powszechnie dostępne i nie budziło to moich zastrzeżeń), ale w drzwiach usłyszałam za swoimi plecami komentarz : “z tymi może być problem” – odwróciłam się i powiedziałam : “słyszałam” . Dodam, że w trakcie prezentacji niejaki p. Michał w obcesowy sposób zakazał jakichkolwiek rozmów i komentarzy (podobno ktoś z zaproszonych gości się odezwał – ja tego nie słyszałam). Po 45 minutach, ku mojemu zaskoczeniu szybko “pozbyto” się mnie wraz z moim mężem troskliwie oznajmiając (p.Edyta), że pokaz się przedłuży do 3 godzin (planowano 1 godzinę) i nie muszę zostać tak długo, a obiecany prezent oczywiście odbiorę z samochodu przed motelem (zaznaczam, że w trakcie pokazu ani ja , ani mój mąż nie odzywaliśmy się i biernie słuchaliśmy przekazu). Dostałam … maleńką kawiarkę – garnuszek do postawienia na ogniu. Pierwszy raz zostałam tak oszukana w “białych rękawiczkach”.

Wioletta
Wioletta
1 rok temu

Witam wszystkich,
Z dużą dozą nieufności skorzystaliśmy z zaproszenia na pokaz, który odbył się we Wrocławiu w restauracji Sukiennice 7 w dniu 01-12-2019r., skusił nas smartphone, który mieliśmy otrzymać w prezencie za samo przyjście i jak to powiedziano – rozreklamowanie produktów. Zaskoczyły mnie totalnie ceny, które wskazywano za prezentowane produkty: masażer 12999 zł, (w Internecie za 750zł) , mniejszy masażer 6999zł, litrowa butelka lanoliny 60zł (identyczna kupiłam przez Allegro za 17 zł), zestaw garnków za 8999zł itp. itd. Wmawiano ludziom, że szczęśliwcy otrzymają zaproszenie na galę, na której będą mogli kupić oferowane produkty za pół ceny, zrobiono losowanie tych szczęśliwców – min. nas, ale gdy oświadczyliśmy z boku przy stoliku, że dzisiaj nie mamy zamiaru niczego kupować, żadnego zaproszenia VIP nam nie wręczono. Zajęli nam czas przez 2 cenne niedzielne godziny a na odchodne wręczyli prezent nie w postaci obiecanego smartphona (podobno zabrakło, choć to dziwne, bo przecież dokładnie wiedzą ile zaproszeń wysłali i tyle powinni mieć prezentów), a dostaliśmy silikonową bransoletkę z czymś w rodzaju krokomierza z instrukcją w języku chińskim, który do dnia dzisiejszego nie zadziałał mimo 48 godzinnego ładowania. Nie dajcie się nabierać, jeśli już pójdziecie po np. prezent – nc nie kupujcie – GWARANTUJĘ, że w sklepach stacjonarnych i internetowych otrzymacie lepszy towar w dużo lepszej cenie i to od sprawdzonego producenta, a nie sprowadzoną chińszczyznę niewiadomego pochodzenia!.

Klara
Klara
1 rok temu

Wszystkich zaproszonych na prezentację produktów tej firmy uprzedzam, naciągacze, czarodzieje świetliście opisują działanie tych produktów ale jak nie zakupisz po pokazie możesz spotkać się z takim pożegnaniem wypowiedzianym wczoraj na pokazie w Garwolinie, przepraszam bo ja takich słów nie używam, cytuję ” a idź w pizdu” tak miło zakończył pan rozmowę bo nie został zakupiony prezentowany na pokazie produkt.
Zanim kupicie zapoznajcie się z cenami wiodących na rynku działających od lat oficjalnie firm. Nie polecam

Marek
Marek
1 rok temu
Reply to  Klara

A ja kupiłem i jestem zadowolony. Co do sprzętów to prezenter powiedział że pochodzenie wyciskarki I odkurzacza są z chin. Nic dziwnego w sumie każdy produkt elektroniczny z chin pochodzi. Ważna jest tylko jakość produktu. W markecie widziałem wyciskarkę za 400 zł ale też widziałem za 3400 zł I jedną I druga była z chin. Co z tego ważne jak sprzęt wygląda I czy służy.

Stan
Stan
1 rok temu
Reply to  Marek

To prawda, dlatego nie są za karani.

Barbara
Barbara
1 rok temu

Dzisiaj 14 styczniawJaśle odbywały sie 3 pokazy sprzetu firmy Valenti Torinto. Zaproszona byłam na jeden z pokazu, oczywiscie – jak zapewniała pani Ewelina Majewska – otrzymam gwarantowany prezent. W ściemę z prezentami dawno przestałam wierzyć, bo tylko nasz rząd bawi sie w darmowe rozdawnictwo, darmowy – albo za smalec wyborczy. Poszłam z ciekawości, jaki tym razem fortel zastosują, żeby ludzi naciągnąć na duże pieniądze. Przy tak zwanej rejestracji, zapytałam o panią Ewelinę Majewską, ponieważ zapewniała mnie, że ona osobiście będzie witała gości, a mnie łatwie byłoby rozmawiać z nią na temat “obiecanek”. Wypasiony pan za stolikiem rejestrujacy i wydający kupony (chyba do losowania), powiedział, ze zwolnil tą panią, bo była zmęczona, a jak mi sie nie podoba, to mogę wyjść i mimo tego, że chciałam zostać i zobaczyć jak będą się rozwijały wydarzenia na pokazie, zostałam wyrzucona. Zrobiłam zdjęcie wyświetlanej nazwy firmy Valenti Trinto, na stole stały : coś podobnego do termomiksu, wyciskarki soków, ekspresu do kawy, było coś jeszcze, ale nie pamiętam.

Darek
Darek
1 rok temu

Witam wczora,,,j Szczecin 15,01.2020 o godz 14 uczestniczylem w takim samym wydarzeńiu z zona .Pani przez telefon och ach itd a na miejscu dokladnie tak jak pisali moi poprzednicy poszedlem tylko dlatego bo chcialem udowodnic zonie ze to wielka sciema i bede chcieli nas na cos naciagnac,, po godzinie sprawnej reklamy urzadzen wzieli sie za kazda pare z osobna no coz ,pan byl zniesmaczony ze nic nie kupilismy i szybko dostalem prezent,,, kawiarka aluminiowa z chin ok 5 zl .,, i za drzwi ,…szkoda tych emerytow ktorym wciskaja te badziewie ..

bozna
bozna
1 rok temu

teraz wpadli na lepszy pomysł ponieważ większość ludzi chyba była tylko , po te darmowe prezenty i to jest może trochę budujące :))))
to żeby nie dawać darmowych prezentów mówią ze (mopy?) dowiążą na drugi dzień można się domyśleć jak dowożą
ale wg.mnie pomysł warty nobla:)) jest okazja kogoś naciągnąć a prezentów nawet tych po 3 zl brak
pozdrawiam

Pola
Pola
1 rok temu

W dniu dzisiejszym (19,02,2020) w Krakowie w hotelu Hilton uczestniczyłam wraz z mężem w pokazie produktów firmy Valenti Torinto, nie mogę zrozumieć jak można tak ludzi bezkarnie oszukiwać. Jestem osobą w średnim wieku więc w pierwszej kolejności się nas pozbyto. Zaproszono nas do stolika z boku sali, kiedy nie wyraziliśmy chęci zakupu towarów w kosmicznych cenach szybciutko znaleźliśmy się na korytarzu, gdzie wcześniej już zostały wyniesione nasze kurtki. Nagrodą gwarantowaną miał być ekspres ciśnieniowy do kawy a okazał się nim malutki garnuszek-kawiarka. Jestem najbardziej zniesmaczona trzema młodymi Panami którzy prowadzili ten pokaz , jak tacy młodzi , sympatyczni ludzie potrafią świadomie i perfidnie oszukiwać tych starszych ludzi, przecież oni też mają dziadków.

Piotr
Piotr
1 rok temu

Dzisiaj to jest 22 lutego 2020 w Wałbrzychu w Hotelu “Maria” o godzinie 14.00 odbyło się spotkanie. Miały być ciśnieniowe ekspresy do kawy, promocja nowo otwieranych marketów podobnych do media mark…i darmowe talony na zniżkę 30 % na ich towary przez cały rok i żadnych innych prezentacji. Tyle z ich infolinii. Rzeczywistość była inna. Żadnych darmowych prezentów… tylko dla par kawiarki za może niecałe 10 złotych…
Na szczęście trafiło im się ….paru konsumentów…i na słowne agresje, by opuścić ich salę, że obciążą nas na 3000 zł za wynajęcie sali… Ekipa podająca się pod nazwę Valenti Torino została sama ze swoimi chińskimi rupieciami – wszyscy tj około 20 osób wyszło im z ich pokazu. Wszyscy poczuli się obrażeni, było wiele chamstwa wulgaryzmu i agresji ze strony ekipy Valenti Torino – zachowywali się jak kryminaliści – myślano nawet o wezwaniu policji….
Hotel “Maria” sala Marysieńka Duża ….
Jak można takim oszustom i naciągaczom najmować salę ?
Piotrek z Wałbrzycha.

Krystyna
Krystyna
1 rok temu

Jedno wielkie oszustwo. Zaproszenie na pokaz, w ramach podziękowania ekspres do kawy z młynkiem i spieniaczem mleka w rezultacie jedno wielkie gowno w postaci zaparzacza do kawy. Oszustwo oszustwo oszustwo

Stanisław
Stanisław
1 rok temu
Reply to  Krystyna

Tak to słuszna racja

Jerzy
Jerzy
1 rok temu
Reply to  Krystyna

Do zabranie za zupełnie darmo?była cała fura prezentowanych produktów.Moze tylko lanoliny nie dawali za darmo.. Po losowaniu,4par,sensacja.!! Można jeszcze dokooptować 4 pary.Decydowala ilość 6 w dowodzie….Uff, żona miała siedem.
Teraz tylko podpisanie umowy i zapewnienie o całkowitym milczeniu o fakcie odebrania tych wszystkich dobroci na jakimś dużym spotkaniu 15 mają oraz spontanicznym wyrażaniu zachwytu na tymże spotkaniu . No i na koniec zakup maty masującej za 12500 i wszystko nasze…!!!
Akurat mam mate masującą..
Więc natychmiastowy wypad na korytarz , wręczenie miksera i już bez uśmiechów na powietrze.
Żona poprosiła żebym nigdy już nie zgodził się gdy będzie chciała uczestniczyć w czymś tak zakłamanym i ,fałszywym.
I to jest nasz zysk!!!
Dobrzy ludzie, nic nie jest za darmo..Taki jest ten świat. Pozdrawiam tych co o tym czasem zapominają..

Stenia
Stenia
1 rok temu

Witam, jeszcze takich chamów nikt nie nauczył rozumu,trzeba coś wymyślić,żeby ich nauczyć cwaniaków,zrobić w jajco.Nie można pozwalać na takie oszustwo dalej ,bo to ciągnie się już dlugo, pomysłami musimy się wymieniać wspólnie,których zapraszają emerytów oraz rencistów,pozdr jedna z oszukanych na pokazie gdzie nie miało być sprzedaży ?

Izabela
Izabela
1 rok temu
Reply to  Stenia

A gdzie i kiedy Pani była na pokazie? I kto prowadził prezentację?

Alicja
Alicja
1 rok temu

Mnie Pani na wczorajszym pokazie w Warszawie w Centrum Szkoleniowym Warszawianka naubliżała mi ,że jestem czerwonym wampirzycą ,krwiopijca,że jestem zazdrosna ,ze moja koleżanka chce coś kupić ,,,a tak naprawdę Ona tylko chciała oglądnąć jak to działa,, i jakie są te umowy,,a ja już miałam dość natręctwa,,, i zdecydowałyśmy ,że wychodzimy,,, wyzwiska za Nami jeszcze po wyjściu na korytarz,,,[ arogancka była Pani z kucykiem,,} Ktoś powinien zająć się tą firmą odgórnie tak jak chwilówkami,,,

Alicja
Alicja
1 rok temu

dziś dzwoniłam do Znajomych do Szczecina ,Poznania,Bydgoszczy i do Znajomych po całej Polsce ,zasugerowałam przeczytanie opinii z tej strony,,, i maja to wrzucić na lokalne spotted i rozmawiać z w klubach Seniora

ARTUR
ARTUR
10 miesięcy temu

tej firmie pracują ludzie którzy naprawdę znają się na tym co jaki sposób klientowi wcisnąć omawiają różnymi rodzaju promocjami gratisami i przekonują nas że to jest udany zakup do tego który nie będzie nas obciążał przez raty z małym oprocentowaniem niestety okazuje się inaczej produkty są to typowe chińczyki bardzo słabej jakości a do tego oprocentowanie rat jest ogromne

Edi
Edi
10 miesięcy temu

Niestety dałem namówić się Żonie na spotkanie z firmą X ( jak się później okazało X = Valenti Torinto, ale nam telefonicznie nazwy nie podano).w dniu 1.07.2020 r. w Poznaniu. Przyczyna – niedawno kupiliśmy ekspres do kawy renomowanej marki. Pan zapraszający telefonicznie poprosił grzecznie moją żonę, aby przyszła (z mężem) na spotkanie, bo będzie miał dla niej nowy automatyczny ekspres do kawy przeznaczony do dłuższego testowania i porównania z tym produktem, który kupiliśmy. Ok.- dlaczego (wg. zasady win to win) nie pomóc człowiekowi. Poszliśmy. Wynajęta niewielka salka trochę zagracona różnym sprzętem, marketing bezpośredni prowadzony przez “młode wilczki”. Po drugiej stronie reprezentacja w większości 60+. Za “chińskiego boga” nie widziałem automatycznych ekspresów do kawy, natomiast widziałem różne produkty chińskie. Znamy Chiny, więc wiedzieliśmy, że takie produkty kupuje się w Chinach w sklepach nazwanych tam “Za 100 juanów”. Czyli każdy produkt kupiony w tym sklepie kosztuje 100 juanów, a więc trochę ponad 10$. Są to produkty nazywane tam (w Chinach), produktami jednorazowego użytku, które po kilku użyciach się po prostu wyrzuca. U nas natomiast się je podrzuca … głównie seniorom, przekonując ich, że cena 8, 10, 12 tysięcy złotych za produkt, to prawdziwa i jedyna okazja. Taki Senior w Chinach pewnie nie był, co to jest Allegro może i słyszał, ale… Tutaj tak pięknie “młody wilczek szczeka” opowiadając o produkcie, to dlaczego mu nie wierzyć? Miałem już tego dosyć – chciałem wyjść, ale Żona mnie zmitygowała – w czasie prelekcji nie wypada. No cóż, nawet w takiej sytuacji zasady savoir vivre obowiązują. Uf! przerwa. na spotkania bezpośrednie, jedna para Seniorów, jeden wilczek. Oczywiście prezentacja “wspaniałych produktów” IV generacji (!!!) firmy Valenti Torinto . Zapytałem o odkurzacz bezprzewodowy. Cena bagatelka ok. 6000 zł. Wiedziałem, że takie produkty renomowanych firm np. Phillips, kosztują ok. 1300 zł.w Media Mark. Zapytałem skąd ta różnica. Tego było już za dużo. Młody wilczek, poprosił więc starszego wilczka. A starszy wilczek grzecznie podziękował nam za udział w spotkaniu wręczając jakiś drobny upominek i odprowadzając nas do drzwi, ale tak, aby pozostali Seniorzy nie widzieli iż wychodzimy. Obawiał się, że możemy zepsuć łowy. Nie protestowaliśmy, tą sforę należało jak najszybciej opuścić. Drodzy Seniorzy – nie dajcie się mamić i naciągać przez takie sfory, bo nawet obiecana 14,15 czy 16 emerytura wam nie wystarczy (pod warunkiem, że ją otrzymacie). A swoją drogą takich młodych wilczków wokół nas pełno – wystarczy włączyć telewizor. Ciekawe “w telewizorze” zapewniają mnie, że mamy tyle rządowych i wokoło rządowych instytucji dbających o to, aby społeczeństwu i nam Seniorom żyło się komfortowo i bezpiecznie. To w mowie, a w rzeczywistości … kogo z możnych tego kraju to obchodzi. A jeśli się stanie … no cóż, trzeba było uważać!

Katarzyna
Katarzyna
9 miesięcy temu

miałam niemiłą okazję uczestniczenia w tej pseudo kampanii reklamowej wczoraj czyli 19.07.2020r, w Krakowie w Hotelu Sympozjum o godz 14. Oczywiście zaproszenie było telefoniczne i jeszcze dwukrotnie sms-em. Pani w rozmowie przekonała mnie panującą pandemią i chęcią pomocy naszym polskim firmom w promowaniu ich produktów. Rzekomo ponad 150 polskich firm przystąpiło do tego projektu.Oczywiście zapewniono mnie że nic na spotkaniu się nie kupuje tylko będzie to prezentacja najnowszych produktów naszych rodzimych firm a w ramach podziękowania za przybycie każdy otrzyma gwarantowany upominek, expres ciśnieniowy do kawy.Z taką bezczelnością, chamstwem i arogancją chyba jeszcze się nie spotkałam . Pokaz dotyczył oczywiście tylko 5 produktów rzekomej Firmy Valenti, żadna z tych rzeczy nie była nawet uruchomiona, po prostu leżały i zabawa dopiero zaczęła się przy losowaniu żekomych nagród, bicie braw i inne cuda. Ja zostałam wylosowana na koniec , kazano wyciągnąć dowody osobiste i byłam tą szczęśliwą i jedyną posiadającą najwięcej jedynek w dowodzie i co wygrałam cały zestaw, mata, odkurzacz,sokowirówka, pościel,noże, garnki, termomix i z wrażenia nie wiem co jeszcze. Okazało się że ten cud jest za jedyne 10.400zł , z kosztami kredytu tylko 15 tysięcy. Panowie z obsługi chyba na jakiś środkach, bo pobudzeni okropnie, za chwilę okazało się że już czekamy na weryfikację kredytu w banku, rzeczywiście dostałam SMS i doznałam szoku! Mówię, chwila jaki kredyt, ja przyszłam na pokaz a nie brać kredyt na 15 tysięcy!!!! No i się zaczęło, najpierw na litość, później że taka okazja ,później że może chociaż za 300zł kupię maści???pytam jakie maści??? To może co kolwiek. W efekcie pan prowadzący zaczął na mnie wrzeszczeć, że Pan Michał się tak napracował, poświęcił mi godzinę czasu , złożył wniosek do banku o kredyt bo chciał mi pomóc a ja się rozmyśliłam! Praktycznie potraktował mnie jak śmieć i kazał wyjść. Kilka osób podpisywało jakieś umowy, jeden pan płacił kartą, każdy siedział przy osobnym stoliku z jedną albo dwoma osobami z obsługi Każdy wychodził osobno, ale obiecanych ekspresòw nawet nikt nie pokazał. Nie wiem jak to zrobili ale sprawdziłam i SMS, który dostałam był z banku . Jutro będę tam dzwonić bo może się okazać, że kredyt rzeczywiście został udzielony a ja nic nie kupiłam i nawet nie miałam zamiaru bo to zwykła tandeta nie warta nawet 200zł za sztukę. Mam nadziejęże ten bank, InBank, w jakiś sposób weryfikuje wniosek i powiadamia o tym fakcie klienta.Raczej jestem ostrożna ale nie spodziewałam się czegoś takiego, to jest po prostu złodziejstwo zorganizowane na masową skalę, Zastanawiam się czy nie zgłosić tego po prostu na policję jako próby wyłudzenia.

Gabi
Gabi
9 miesięcy temu

Straszni naciągacze i oszuści. Nie wywiązują się z obietnic . Za przyjście na pokaz obiecują ekspres ciśnieniowy do kawy ,kolor ekspresu maiał być do wyboru A tu co wręczono nam zwykły metalowy kubek kawiarkę która nie przypomina ekspresu. Porażka już nigdy więcej nie dam się tak oszukać i nie pojawię się już na jakim kolejek pokazie. Pokaz odbył SIĘ w Lęborku dn 16.07.2020 r

Jolanta
Jolanta
9 miesięcy temu

Niestety, dzisiaj, czyli 21.07.2020 miałam wątpliwości przyjemność uczestniczenia w pseudo akcji reklamowej, za udział w której miałam otrzymać ciśnieniowy ekspres do kawy, że śpieniaczem do mleka. Na wejściu, odbyła się selekcja ludzi, czyli młodszym proponowano szybsze wyjście i odebranie prezentu(bynajmniej nie był to ekspres do kawy, a zwykła, licha kawiarka,która z obiecanym ekspres nie ma nic wspólnego). Zapewne chodziło o to, by na sali zostali sami starsi ludzie, ich łatwiej naciągnąć. Jedna wielka banda oszustów!!! Jak zapytałam pana, który chciał mi dać kawiarke, dlaczego tak oszukują ludzi, to z głupim uśmieszkiem powiedział, że to zwykły marketing. Nigdy nikomu nie poleciła bym tej firmy.

Alina
Alina
9 miesięcy temu

Żenada. Niestety, uwierzyłam przekonywującej telefonistce, że spotkanie w Katowicach ma na celu wspierać polskich producentów w czasie pandemii. Szczytny cel, więc namówiłam męża, żeby w tym przedsięwzięciu wziąć udział. Oczywiście za wyrażenie opinii o produktach miał być automatyczny ekspres ciśnieniowy do kawy ze spieniaczem do mleka w dwóch kolorach do wyboru: czarnym lub bordowym. Jak zobaczyłam porozstawiane rolapy z nazwą firmy i barwami włoskimi, już wiedziałam, że znalazłam się w programie “mamy Cię”. Dobrnęliśmy do końca tego pseudopokazu oszustów, którzy myślą, że przyszły przygłupy na ich pokaz iluzjonistyczny i wcisną za grube tysiące coś co jest wyprodukowane w Chinach, a na Allegro można kupić duuużo mniejsze pieniądze. Byliśmy ostatnia parą, do której ktoś podszedł zapytać co chcielibyśmy kupić. Gdy zaczęłam mówić, że po pierwsze – spotkanie miało promować naszych rodzimych producentów, po drugie nic mnie z tych rzeczy nie interesuje, powiedzieli, że możemy sobie już pójść.
Ekspres do kawy? Bzdura!!! Jak można tak oszukiwać ludzi!!!
Głupio mi, że dałam się tak omamić. Szkoda czasu i pięknej dzisiejszej pogody.

Monika
Monika
9 miesięcy temu

Dostałam zaproszenie na pokaz firmowy. Miałam otrzymać ekspres do kawy z młynkiem ceramicznym i spieniaczem do mleka w zamian za podzielenie się opinią na temat produktu…
No to proszę moja opinia:
Po 2h spotkania otrzymałam kawiarkę do użytku na gazie, która sranowczo nie jest ekspresem!
Teraz pytanie – jak mam mieć zaufanie do fimy i wydać ponad 10.000 zł jeśli oszukiwana jestem na etapie zaproszenia na spotkanie i prezentu?

Beata
Beata
9 miesięcy temu

Witam, ja byłam dzisiaj tj 29.07.2020 Pszczyna restauracja Sułtan Przez tel obiecali expres z młynkiem, ale chyba tylko na obrazku. Młodzi ludzie prowadzą ten pokaż.Wciskaja maści za 50 zl garnki masażery, odkurzacze, pościel itp. Pani, która dzwoni mówiła, że nic nie będą sprzedawać. Tragedia!!

Beata
Beata
9 miesięcy temu
Reply to  Beata

chciałam dodać ,że na koniec biorą ludzi po kątach mają ustawione boxy.Jeśli przychodzisz sama to wyprowadzają cię na podwórko i tam mówią ,że nagrodę prześlą pocztą.Niby Pani na drugi dzień ma się skontaktować.Jeden wielki szwindel ,ktoś winien się zająć tą firmą.Cwaniaki i OSZUŚCI!!

Ewa
Ewa
9 miesięcy temu

Żenada jestem po 2.5h w Jastrzębiu-Zdrój i dostałam ekspres chyba żart to czajniczek na gaz. Wszystkie techniki manipulacji wykorzystane. To nie jest sprzedaż tylko akcja reklamowe. Tak Pani uprzejmie zachwalał a następnym razem ma być Ewa Wachowicz. Koniecznie trzeba być

anna
anna
9 miesięcy temu

chciałam zapytać czy jeżeli nie mam oryginalnych opakowań to czy mogę zrezygnować z umowy?

Hanna
Hanna
8 miesięcy temu

Dzisiaj w Szczecinie o godz 11 w Willa West Ende również odbył się pokaz firmy Valenti torinto. Naciągnięto nas na maść za 50 zł ( na Allegro maksymalna cena 15 zł). Dobrze że nie dałam się na tyle omamić by kupić oferowany przez nich towa za 10000zł. Prezentem za udział miał być ekspres ciśnieniowy kolor do wyboru.Jak nic nie kupiłam dostałam zwykłą małą kawiarkę, na moje pytanie o ekspres do kawy odpowiedziano że się skończyły. Kłamią w żywe oczy skandal trzeba te spotkania nagłaśniać i piętnować !

Jadwiga
Jadwiga
8 miesięcy temu
Reply to  Hanna

To nic …, mnie naciagnieto na 12 000 zł. Teraz nie mogę nic wymienić, jakby gwarancja mnie nie dotyczyła… Termokontrolery pękają, bo są z bardzo słabego materiału… Nie wiem co mam zrobić ! ? Prokurator ? Skandal. W poniedzialek też zgłaszam nadużycie …

Kateryna
Kateryna
8 miesięcy temu

Zaproszono mnie na prezentację we Wrocławiu pod adres Podwale 84. Przyjechałam. Ale nawet mnie nie wpuszczono na tą prezentację. Pan na wejściu zwyczajnie mnie wyprosił, argumentując to tym, że nie spełniam warunków wiekowych. Mam 41 lat! O co chodzi z tym wiekiem?? Pani kilka razy do mnie wydzwoniala i upewniała się czy przyjdę na pokaz, podała kod odbioru gwarantowanego prezentu. To jakaś jedna wielka ściema w tymi prezentacjami!!!

tadeusz
tadeusz
8 miesięcy temu

20.08.2020r byłem na pokazie w/w Firmy Zastałem zbajerowany na najwyższą “nagrodę”i 7 prezentów darmowych.W Fakturze okazalo się że 10.tys.mam zapłacić za “materac masujący”.Zapakowano mnie z “nagrodami do samochodu i podwieżiono do domu..oznajmiono mi jeszcze,że powyższe Fanty otrzymuję za to że będe na następnym Spotkaniu Ambasadorem tej Firmy i będe reprezentowal tą firmę czy przegranych klientów?nie wiem.co mam robić aby wycofać się z tej Oszukańczej Umowy

ROMAN
ROMAN
8 miesięcy temu

I mnie naiwnemu przyszło dołączyć do chóru głosów ,oszukanych osób, w mniejszym lub większym stopniu głownie Seniorów. Pokaz 5 września 2020r. w Nowotelu Wrocław. Standartowo zaczyna się niewinnie i miło “do zemdlenia”. …gwarantowany elegancki prezent w postaci ekspessu do kawy (nawet w ulubionym kolorze)… nic nie musisz kupować … jesteś wybrany(a) na ambasadora prezentowanych na pokazie produktów. Pokaz trwa. Prezentenci dwoją się i troją w przekonywaniu uczestników do niesłychanych walorów i zalet produktów Że drogo ? Na zdrowie nie wolno żałować. Do tego system ratalny jest bardzo korzystny. Dlatego nie traćmy czasu i podpisujmy umowę. … i podpisujemy. Doskonale spisuje się tu stary sprawdzony sposób … tylko dzisiaj taka okazja, tylko dzisiaj tak wielki upust …. Płacisz tylko 10000 za materac, resztę sprzętów otrzymujesz w nagrodę, zupełnie za darmo (choć licząc indywidualnie te urządzenia masz 15 ulgę ok 15000 PLN) . Otrzeżwienie wraca na drugi dzień. Czujesz się wykorzystany i oszukany. Znam ten ból. Przed laty też popełniłem ten błąd. Teraz poszedłem na pokaz z ciekawości i… po odbiór przyznanego ekspresu do kawy. Oczywiście nie dałem się skusić na sprzęty o cenach wziętych z kosmosu. Po pokazie, to już nie byli ci telefonicznie przemili ludzie … nie kupiłeś … to spadaj. Na pytanie o ekspres? … za mały samochód,by pomieścił duże pudła … i będą rozwożone indywidualnie do mieszkań. Jakże to płytkie i naiwne. Telefon do pracownika-nagabywacza firmy milczy. Namiarów “firmy” w internecie nie uświadczysz. Próba uzyskania tych danych u gospodarza ostatniego pokazu nie powiodła się . Nieszczęsne RODO pozwala oszustom jakoś funkcjonować. Jaka zatem konkluzja ??? Brzydko mówiąc olać taką firmę i przestrzec jej potencjalnych klientów a tym przedstawicielom naganiaczom ,którzy choć w bardzo miły sposób wprowadzają w błąd i kłamią, po prosu napluć w twarz lub dać w mordę, chyba że się zreflektują i pójdą do uczciwej pracy …

Monika
Monika
6 miesięcy temu

Szkoda tylko tych starszych ludzi, ktorzy daja sie naciagnac na te produkty. Zamiast ekspresu w kolorze czarnym – kawiarka najzwyklejsza na swiecie, a na pytanie o obiecany ekspres chamska odpowiedz, ze daja kawiarki. Nawet szkoda bylo zbluzgac goscia, nic to nie da. Ostrzegajcie starsze sasiadki, rodzicow, to moze znikna z rynku takie pasozyty.

Marcela
Marcela
6 miesięcy temu

Jakim prawem takie praktyki legalnie funkcjonują w Polsce! Byłam na pokazie i na własne oczy widziałam jak zmanipulowano starszą parę i za sprzęt wart niewiele, zaplacili (niby okazyjnie) 7tys. zł!!! No szok! Wielkodusznie kwotę rozłożono im w “nagrodę” na raty. Każdy został zwabiony na spotkanie obietnicą gwarantowanego prezentu w postaci robota kuchennego. No ale oczywista robot był tylko dla naiwnych osób, które dały się naciągnąć na zakup tej tandety. Reszta otrzymała tanią wodę toaletową wartą jak mówi internet 4zl ? Nie dajcie się też naciągnąć na uzdrowniczą maść z konopii za promocyjną cenę 60zl. W każdej aptece kupicie ją za mniej niż 20 zł