Nie bądź frajer - na prezentacyjny bajer

New Life, Rademenes Pro, Pollana Med, czyli opinie, o firmie której adres to Mrowino Towarowa 12

Bez ładu i składu, bo pokrótce – o czym jest ta podstrona?
Kara UOKiK nałożona na Pollana Med. Firma NEW LIFE , Rademenes PRO, Pollana Med Sp z o.o. jak również  ZAG INVEST Zofia Gerting oraz  Klucz Investments – czyli firma, której adres to  Mrowino Towarowa 12. Sprzedaż mat masujących na pokazie, czyli o tym jak wygląda prezentacja poza lokalem przedsiębiorcy. Zwrot towaru do siedziby sprzedawcy NEW LIFE Radamenes Mrowino Towarowa 12, a potem odzyskanie zaliczki.  Pollana Med czy nadal istnieje i czy można liczyć na odzyskanie pieniędzy?  Rademenes to w rzeczy samej to samo co Radamenes i co firma ma wspólnego z innymi spółkami z Mrowina? Oszustwo na pokazie, okradanie emerytów, naciąganie starszych ludzi  czy wręcz przestępcy z Mrowina?  Maty do masażu Valenti Tointo , Prestige, a także Salute – opinie.
UOKiK nakłada karę na firmę z Mrowina – Polana Med. Urządzenia masujące i maty wibracyjne  kupione od firmy np.  New Life sp. o.o. , Pollana med i Redemenes – kontakt,  serwis. Jak odstąpić od umowy kupionej na pokazie / prezentacji czyli, innymi słowy, poza lokalem przedsiębiorstwa? Jak zwrócić towar a w szczególności odzyskać wpłaconą zaliczkę?  Mata do masowania, Multocoocer, Practicooker Salute tudzież sprzęt Prestige – opinie i  cena.   Comfort Clean czyli po prostu odkurzacz wodny z prezentacji. Comfort Clean 2400 cena allegro i na olx.  Umowa kredytowa na raty z pokazu  – w skrócie – jak zrezygnować i odstąpić od zakupu.

UOKiK - kara dla Pollana Med

Rozmowa z UOKiK m.in. w sprawie Pollana Med - 2019

Firma Pollana Med, czyli ... z czym może się niektórym kojarzyć?

Słysząc nazwę Pollana niektórzy, mogą od razu pomyśleć – pościel wełniana !!!

I słusznie, ponieważ  mniej więcej 10 lat temu, była to jedna z największych i najbardziej liczących się firm w Polsce.
Mówimy o czasach kiedy “hitem pokazów” były poduszki z barana, materace z wielbłąda  i kołderki z lamy.
Oczywiście do nabycia – za kilka tysięcy złotych.

Trzeba jednak przyznać, że w tamtych czasach, mimo wszystko,
ceny  były dużo niższe a produkty – dużo lepsze. 
Bez dwóch zdań – do dziś służą niektórym polakom.

Tak czy inaczej podkreślamy … poznańska Pollana BYŁA swego czasu renomowaną firmą.

Żebyśmy się rozumieli …BYŁA , bo  …  OD LAT NIE ISTNIEJE

A firma Pollana Med z Mrowina  … nie ma z nią nic wspólnego !!!

Z małej firemki do milionowych obrotów

W 2017 roku powstaje nowa spółka, której zbliżona do poprzedniczki nazwa – nie była przypadkowa.
Bo jeśli ktokolwiek miałby mieć skojarzenia  – to tylko dobre i pozytywne. 
Trzeba przyznać, że Pollana Med zaskakująco  szybko zaczęła odnosić sukcesy 
– jeśli oczywiście za miernik sukcesu przyjąć osiągane przez spółkę obroty finansowe
Wystartowali z dobrą passą, sprzedawali dużo, jakby  bezproblemowo. Zwabieni obietnicami, skuszeni zarobkami i chcący zmiany – handlowcy z konkurencyjnych firm, zaczęli lawinowo zasilać szeregi spółki Pollana Med.
A ta rosła i rosła – z dnia na dzień pęczniała i wciąż przyjmowała kolejnych pracowników – dezerterów z innych firm.

Żeby zrozumieć w jak ekspresowym tempie firma urosła…
Mniej więcej pół roku po zarejestrowaniu,
czyli w ostatnich miesiącach 2017 roku oraz na początku 2018
firma była w pierwszej trójce największych firm w swojej branży !!!

Przynajmniej pod względem ilości zespołów sprzedażowych,
czyli gotowych do wyjazdu ekip, które w terenie, naciągały naiwnych seniorów i finalizowały umowy.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, a im więcej masz, tym więcej chcesz mieć.
Kto wie, czy nie była to dewiza ludzi, którzy dyrygowali firmą Pollana Med.
W pewnym momencie pojawiło się niepisane polecenie ze strony szefostwa,
aby naciskać na klienta, by ten wpłacił jak najwyższą kwotę w dniu pokazu.

I nie chodziło tu bynajmniej o kwoty rzędu 100,200,500 zł,
lecz o kwoty osiągające kilku tysięcy złotych !!! 

Sprzedaż na pokazach

Nie czas i nie miejsce, aby pisać teraz o sposobach sprzedaży, metodach manipulacji czy formach wywierania wpływu na klientach.
Handlowcy pracujący dla tego typu firm wiedzą:
co i jak robić, aby owinąć sobie ludzi wokół palca,
a z mózgu – zrobić wodę.
Nie ma się co dziwić, że tak wielu ludzi składa podpis na podsuwanych “papierkach”
gdy wmawia się ludziom, że to wszystko “wygrali”
i dostają od firmy … w prezencie.
Wielu ludzi “odzyskiwało rozum” kolejnego dnia i z umowy chciało się wycofać.
Prawo konsumenta, w wielkim uproszczeniu, wygląda tak:

Podpisanie umowy i wpłata zaliczki

Odstąpienie od umowy w max 14 dni

Zwrot towaru do siedziby sprzedawcy

Zwrot zaliczki klientowi, max w 14 dni

Pollana
Med

Agnieszka Wesoły
Zofia Gertig

Mrowino to - po pierwsze - Pollana Med

Szczerze powiedziawszy – nikt nie przypuszczał nawet, że można dopuścić się takiej:
bezczelności, bezprawia, chamstwa i prostactwa.

Bo jak inaczej nazwać fakt, że
klient zwraca towar, który sprzedawany jest kolejnym osobom.
Jednak firma …  nie rozlicza się ze zobowiązań – nie zwraca pieniędzy konsumentowi. 
Firma nie reaguje
–  ani na wezwania do zapłaty,
– ani na jakiekolwiek inne próby kontaktu.
Nie było zatem wyboru wobec ich obojętności.
Do sądu trafiło ponad 40 spraw które miały na celu jedną rzecz
– odzyskać pieniądze dla konsumentów.

Z jednej strony
– zaprzyjaźniona z Fundacją Kancelaria Adwokacka wygrała wszystkie sprawy sądowe.
Z drugiej zaś strony
– komornik ściągający należności, szybko zauważył, że …
konto firmy zostało opróżnione.

W efekcie
wielu klientów zostało bez towaru
– i bez pieniędzy !!!

Firma natomiast …
Kilkukrotnie sprzedawała ten sam sprzęt, nic sobie nie robiąc z prawomocnych wyroków, ponieważ … 
zmieniła nazwę.

Pollana Med KRS

NIP – 7811941148
REGON – 366485703
KRS – 0000661884

Wpis do rejestru

Firma oficjalnie działa od
02-02-2017

Zarząd firmy ​

Prezes
Agnieszka Wesoły
Wice – Prezes
Zofia Gertig

Zag
Invest

Zofia
Gertig

Po drugie - Zag Invest Zofia Gertig

Firmą która pojawiła się na miejscu Pollana Med
– dosłownie na jej miejscu, bo działająca  pod tym samym adresem
– to  ZAG INVEST.

Ci sami ludzie.
Ci sami szefowie.
Ci sami handlowcy
A zwłaszcza … ten sam schemat i metoda działania.

 ZAG INVEST – po co i dlaczego ?

Woli wyjaśnienia – Zag Invest to firma założona 2 lutego 2016 roku.  Czyli dokładnie rok, przed powstaniem spółki Pollana Med.

Szefową firmy jest Zofia Gertig.
Ta sama osoba w dokumentach widnieje jako … członek zarządu Pollana Med.
Powiązania są zatem wyraźnie widoczne i bynajmniej nie jest to zbieżność nazwisk.
Przez kilka miesięcy. firma sprzedawała – tudzież wciskała emerytom – swoje wyroby,
pod tą właśnie nazwą.

Zofia Gertig "ZAG INVEST"

NIP9231616622
REGON363636930

Wpis do rejestru

Firma oficjalnie działa od
02-02-2016

Adres: ​

Mrowino, ul. Łąkowa 20
Właściciel firmy:
Zofia Gertig

Klucz Investments

Tomasz
Gertig

Po trzecie - Klucz Investments

Dane w trakcie weryfikacji

KLUCZ INVESTMENTS POLAND

NIP – 7811887348
REGON – 302512730
KRS – 0000472731

Wpis do rejestru

Firma oficjalnie działa od
07-08-2013

Adres: ​

Mrowino, ul. Towarowa 20
Właściciel firmy:
Tomasz Gertig

Omega
s.c

Mrowino

Po czwarte - Omega

Od momentu, gdy pojawiły się pierwsze zgłoszenia od konsumentów – związane z Klucz Investment – minęły dwa miesiące.
Już w październiku 2018 – pojawiła się kolejna spółka.
Konkretnie mówiąc – firma OMEGA.
Pojawiły się też nowe osoby które miały stworzyć godną polecenia spółkę w Mrowinie. 
Niestety, ale z naszych informacji wynika, że dotychczasowym właścicielom (Wesoły & Gertig)
oszustwo i kłamstwo tak weszło w krew, że nie tylko klientów okradali i okłamywali
– ale także pracowników i inwestorów.

Rademenes
Pro

Piotr Wesoły
Tomasz Gertig

Po piąte - Rademenes Pro

Radamenes Pro funkcjonuje od 2018 roku.
Początkowo mieściła się na ul. Starołęckiej w Poznaniu i zarządzana była przez Pana Bartosza Nowaka.
Również – zajmowała się organizacją i sprzedażą podczas pokazów dla seniorów. 

Spółkę tą, Panowie z Mrowina wykupili w 2019 roku.
Dlaczego ja kupili? Dlaczego nie założyli swjej – nowej? 

Pewnie dlatego, że ta firma, miała już podpisane umowy z bankami, które kredytują zakupione podczas pokazu towary. Dzięki temu, nie trzeba było czekać kilku tygodni lub miesięcy, jakie są przez banki wymagane w przypadku nowych firm. 

Reasumując:
Nowa spółka. Stare zwyczaje sprzedażowe. 

Radamenes Pro Sp. z o.o.

NIP – 7822794076
REGON – 369661709
KRS – 0000722555

Wpis do rejestru

Firma oficjalnie działa od
07-03-2018

Adres: ​

Mrowino, ul. Towarowa 20
Zarząd:
Piotr Wesoły
Wspólnik:
Tomasz Gertig

New
Life

Mariusz Jankowiak

Po szóste - New Life

Nie nadążamy aktualizować tych stron…
Tak szybko powstają nowe nazwy spółek, których wspólnym mianownikiem jest zawsze -adres korespondencyjny (faktyczna siedziba firmy)
Mrowino, ul. Towarowa 12

New Life Sp. z o.o.

NIP – 7822794076
REGON – 369661709
KRS – 0000794153

Wpis do rejestru

Firma oficjalnie działa od
10-07-2019

Adres: ​

Obornicka 117, Suchy Las
Adres Korespondencyjny:
Towarowa 12, Mrowino
Zarząd:
Mariusz Jankowiak

New Life Mrowino opinie
Podczas pokazu Podpisałeś umowę?
z której chcesz się wycofać?
Możemy Ci pomóc w wycofaniu się z podpisanych zobowiązań. W pierwszej kolejności jednak - zapoznaj się z zasadami naszej pomocy (regulamin) oraz uzupełnij formularz zgłoszeniowy.
Formularz zgłoszeniowy
Opinie o produktach
sprzedawanych podczas prezentacji
Zastanawiasz się, czy zakupione produkty warte są swojej ceny? Poznaj zatem opisy produktów i opinie tych, którzy już je mają
Poznaj produkty

Firmy z Mrowina - schemat i sposób działania

Bez względu na to, która z wyżej wymienionych firm, była organizatorem pokazu,
schemat i plan wygląda niemal zawsze – identycznie.

Podczas pokazu dochodzi do podpisania umowy  kupna-sprzedaży,
opiewającej na kwotę około 8 – 9’000 zł. 
Przy tym – bardzo często, na skutek namowy pracownika firmy – klient wpłacają zaliczkę.
Czasami kilkaset złotych – najczęściej jednak jest to KILKA TYSIĘCY.

Gdy klient rezygnuje z zakupu i odstępuje od umowy – zobowiązany jest zwrócić towar do siedziby sprzedawcy.
Należy przy tym pamiętać o zachowaniu terminu – 14-stu dni.

Mimo że prawo nakłada na firmę  obowiązek zwrotu wpłaconych przez klienta pieniędzy – firma się z tego nie wywiązuje.

Prawdę powiedziawszy – tylko w kilku przypadkach firma polubownie i bezproblemowo pieniądze zwróciła.
Reszta spraw – prędzej czy później – trafia w ręce Naszego Mecenasa.
A potem – prosto przed oblicze sądu.

A sąd – jak sąd …
Zanim zajmie się sprawą i zanim wyrok się uprawomocni – firma i jej zarząd zdąży zdefraudować pieniądze i jednocześnie zmienić spółkę. 

Jawne oszustwo, kłamstwo, manipulacja, kradzież

Za każdą firmą – stoją ludzie, którzy nią zarządzają.
Niekiedy szefowie firm “przymykają oczy” na naruszenia swoich handlowców.
Innym razem – handlowcy naruszają prawo, wyzyskują i oszukują konsumentów – na wyraźne polecenie szefostwa.

Za parę chwil ponownie przytoczymy imiona i nazwiska tych osób, które zarządzają firmami z Mrowina.
Jeśli któraś z wymienionych tu osób poczuje się wielce urażona opublikowaniem jej imienia i nazwiska, przypominamy
iż dane te są publicznie dostępne w KRS i nie są objęte tajemnicą.

Jeśli któraś z wymienionych za chwilę osób, poczuje się oskarżona,  bądź też stwierdzi, że nieprawdziwe są publikowane tu treści
zachęcamy do oficjalnego sprostowania.

Jeśli któraś z osób poniżej wymienionych będzie miała odmienne zdanie
wytoczcie nam sprawę sądową !!!

BO MY NIE BOIMY SIĘ TAKICH OSÓB NAZYWAĆ WPROST:

-OSZUŚCI
– KRĘTACZE
– ZŁODZIEJE
– a nawet … PRZESTĘPCY

Pollana Med


Agnieszka Wesoły – Prezes
Zofia Gertig – Vice Prezes

Zag Inwest

Zofia Gertig -właściciel

Klucz Investmens

Tomasz Gertig -właściciel

Rademenes Pro

Piotr Wesoły – Prezes
Tomasz Gertig – vice-prezes

Czujesz się oszukany i naciągnięty przez firmęz Mrowina???

Zwrot towaru i pomoc w odstąpieniu od umowy - dla nas to codzienność

Czytaj uważnie

Jesteśmy dla Ciebie.
Abyś wiedział na, co możesz liczyć, w czym i jak Ci pomożemy – w pierwszej kolejności przeczytaj nasz regulamin.

Uzupełij formularz

Abyśmy mogli bliżej przyjrzeć się Twojej sprawie, musimy znać kilka podstawowych faktów. A żeby je poznać – odpowiedz na kilka ważnych dla nas pytań – niezobowiązująco.

Daj nam chwilę

Po uzupełnieniu formularza daj nam czas na odpowiedź. Maksymalnie jeden dzień roboczy. W tym czasie zachęcamy do wyrażenia opinie o  firmie na pokazie którym byłeś obecny.

Podobne i powiązane temety

5 1 Zagłosuj
Ocena artykułu
Subscrybuj
Powiadom o
8 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Gość
Jolanta
19 lipca 2020 10:12

Witam moze MI ktos odpisac jak z tego gowna wyjsc. Nabrali moich 80 letnich rodzicow. Prosze pomuszcie

Gość
Ryszard
5 listopada 2019 20:01

Towar udało mi się zwrócić, ale wpłaty 300 zł do dziś nie mogę odzyskać pomimo interwencji rzecznika praw konsumenta. Ta firma to oszuści.

Gość
elzbieta
23 września 2019 20:11

Jeśli jestes na tej stronie to szukasz pomocy tak jak ja 3 tygodnie temu. Podpisałam niefortunną umowę na zakup towarów na sumę prawie 8 tys zł. na pokazie Firmy Medical Art z adresem MROWINO Towarowa 12. Gdy się zorientowałam jak beznadziejne produkty zakupiłam za tak olbrzymią sumę sama nie mogłam uwierzyć jak mogłam się dać tak zmanipulować. Od razu następnego dnia próbowałam odstąpić od umowy i odesłać zakupiony towar. Byłam straszona sądami , nie przyjęciem odstąpienia ani odesłanych towarów. I tu przyszła z pomocą Fundacja Daje Siebie. Początkowo bałam się zaufać ale dobrze ,że zdecydowałam się na pomoc Fundacji. Fundacja przeprowadziła mnie przez cały proces odstąpienia od umowy podając szczegółowe instrukcje krok po kroku. Dzisiaj mogę już tylko podziękować,że wyszłam z tej sytuacji bez problemu. Polecam gorąco FUNDACJĘ DAJE SIEBIE… Czytaj więcej »

Gość
Henryk
6 sierpnia 2019 17:32

https://www.dajesiebie.com/uokik-kara-exito/
– może warto ich zgłosić do UOKiK. Jak widać Urząd zajmuje się tymi sprawami i to zkutecznie.

Gość
Teresa
18 lipca 2019 11:34

Też zostałam oszukana .Proponuję abyśmy wszyscy razem złożyli zawiadomienie do prokuratury ,czy udali się do telewizji. Osobno nie udało się ,więc spróbujmy razem. Proszę o kontakt.

Gość
czesław
27 czerwca 2019 12:34

NIE MOZNA NIGDZIE ZNALEŹĆ adresu meilowego ,chyba celowo aby nie rezygnować szybko z poczynionego zakupu.
Na telefony tez nie można dzwonić gdyż nikt ich nie odbiera .