Urządzenia do masażu Casada

Casada Polska czyli maty masujące i materace wibracyjne - opinie

W kilku zdaniach – o czym jest ta strona?
Bez wątpienia firma Casada była swego czasu marką numer 1-  wśród urządzeń do masażu. Jakie są dziś opinie o matach masujących, poduszkach jak również innych podobnych sprzętach? Dystrybutor sprzętu Casada  w Polsce to między innymi Lifemed, Prolife, Virgam, Palatinus, BetterDay, Postre . To, ogólnie mówiąc Białystok Wierzbowa 12.  Opinie użytkowników, o masażerach z logo Casada, czyli – słów kilka o skuteczności sprzętu. Jakie są przeciwwskazania do używania urządzeń masujących tudzież materacy wibracyjnych?  Casada Healths & Beauty, BodyShape – Opinie i oczywiście informacje o tym jak zwrócić sprzęt masujący? Materac 3D Air – czy to faktycznie sprzęt medyczny / rehabilitacyjny?  Casada Polska Gorzów Wielkopolski jak i też Białystok. Mówiąc w skrócie jak anulować umowę na zakup urządzeń masujących Quattromed III IV, Maxiwel III IV. Materac wibracyjny Body Shape Limited Edition Casada – opinie.

Urządzenia masujące firmy Casada - opinie nasze i Wasze

Ta niemiecka firma powstała w 2000 roku i – bądź co bądź – od wielu lat związana jest z urządzeniami i  sprzętami masującymi.

Chcielibyśmy powiedzieć, że zajmują się produkcją foteli, mat, materacy wibracyjnych  tudzież poduszek masujących, jednak … 
Mamy wątpliwości czy Casada faktycznie jest PRODUCENTEM.

Dlatego też bezpieczniej będzie powiedzieć, że
Firma zajmuje się DYSTRYBUCJĄ,
produkowanych na ich zlecenie urządzeń do masażu.

Posłuchaj rozmowy

Sprzedawca ma być miły, sympatyczny, przyjacielski, uśmiechnięty, służyć radą i pomocą. Być  … “do rany przyłóż”.

I tak też jest – jednak  tylko przez pierwsze 14 dni, czyli przez czas gdy jeszcze możesz odstąpić od umowy !!!

A co się dzieje gdy mija 14-sty dzień?
Lub gdy informujesz sprzedawcę o chęci zerwania  umowy?  

No cóż … czar pryska, czego dowodem jest nagrana rozmowa. 

Centrala Casada

ul. Słowiańska 63
Gorzów Wielkopolski 66-400

Casada Opinie
Salon firmowy ​

ul. Wierzbowa 12
15-743 Białystok

Historia mat masujących i firmy Casada w Polsce

Casada - kiedyś brzmiało to dumnie

Kilka lat temu na Polskim rynku pojawiły się różnego rodzaju urządzenia masujące. Wśród nich, były te, sygnowane logo Casada. 
Wtedy – można było powiedzieć, że sprzęt firmy Casada, jednym z tych – NAJLEPSZYCH.  

Ich flagowy produkt, czyli mata masująca Quatromed III, była sprzedawana za niewiele ponad 3000zł
(na pokazie – nie w hurcie!). 

Dziś, za ten sam produkt na spotkaniu organizowanym przez dystrybutorów Casada – należy zapłacić ok.  9000 zł.

Prawda czy fałsz
- demaskujemy informacje publikowane na stronie Casada Polska

Casada Polska - przekłamanie historii

“W Polsce marka pojawiała się w 2007 roku”

Kłamstwo

Już na samym początku przyglądania się firmie, widzimy pewne nieprawidłowości, nieścisłości, zakłamania.
Firma twierdzi jedno – a fakty pokazują drugie. 
A żeby poznać prawdę – wystarczy odrobinę poszukać i sprawdzić- u źródła.
Czyli … w KRS.

Przecież, jeśli spółka powstała na terenie naszego kraju
– musiałaby być zarejestrowana , właśnie w Krajowym Rejestrze Sądowym. 
Okazuje się jednak, że firma Casada Polska została zarejestrowana 11 XI 2015 roku
– NIE, jak sami twierdzą – w 2007.

Czyżby pierwsze kłamstwo?

Czy firma próbuje kłamać i oszukiwać konsumenta, już na starcie ?
OJ – NIE ŁADNIE !!!

” W większych miastach Polski sukcesywnie powstają nasze oddziały i salony firmowe”
KŁAMSTWO
 

Pierwszym miastem gdzie pojawiła się firma – był Gorzów Wielkopolski.
Potem długo, długo nic – aż wreszcie,  pojawił się drugi punkt. Tzw. Salon Firmowy w Białymstoku przy ul. Wierzbowej.
Tak było w maju 2018 roku.
Tak było w maju 2019 roku.
Tak było w maju 2020 roku.

Co oznacza zatem, że sukcesywnie otwierają nowe oddziały i salony ?
Oznacza to tylko jedno –
KOLEJNE NACIĄGANIE FAKTÓW I WPROWADZANIE W BŁĄD KONSUMENTÓW
 

Produkty firmy Casada

poduszka masująca casada opinie
mata masująca casada opinie
mata masująca casada limited opinie
Casada Polska | Maty masujące | Materac wibracyjny  Fundacja Daje Siebie
Casada Polska | Maty masujące | Materac wibracyjny  Fundacja Daje Siebie

Kilka lat temu na Polskim rynku pojawiły się różnego rodzaju urządzenia masujące. Wśród nich, były te, sygnowane logo CASADA.
Wtedy – śmiało można by powiedzieć, że masażery firmy Casada, był jednymi z lepszych, dostępnych na rynku

Jeszcze nie tak dawno, flagowy produkt Casada, czyli mata masująca Quatromed III, była sprzedawana za niewiele ponad 3000 zł (na pokazie – nie w hurcie!).
Dziś, za ten sam produkt na spotkaniu organizowanym przez dystrybutorów Casada – należy zapłacić … około 9000zł.

Podkreślmy to raz jeszcze – dla pełnej jasności i stuprocentowego zrozumienia.
Cena urządzenia Quatromed III zaledwie w ciągu kilkudziesięciu miesięcy, podskoczyła:
– z około 3000 zł
– do prawie 9000 zł.
Różnica – wręcz kolosalna, dlatego też o uzasadnienie wzrostu cen poprosiliśmy bezpośrednio Casada Polska.

Temat MAT MASUJĄCYCH 
dość szeroko jest opisywany na naszej stronie 

www.dajesiebie.com/maty-masujace-opinie

Casada Polska – na swojej stronie www 
– nie wskazuje ceny za to urządzenie.
Mimo iż prowadzi sklep internetowy !!!

Firma odsyła bezpośrednio do dystrybutorów, to znaczy do sprzedawców organizujących pokazy sprzedażowe – głównie dla emerytów. A jednym ze sprzedawców jest  sieć spółek z siedzibą w Białymstoku.

Warto podkreślić i przypomnieć w tym miejscu, że adres w Białymstoku przy ul. Wierzbowej 12,
to adres korespondencyjny kilku spółek. 
Na przykład Clavam, Virgam, Lifemed, Prolife

 

Czujesz się oszukany i naciągnięty na zakup sprzętu Casada ?

Zwrot towaru i pomoc w odstąpieniu od umowy - dla nas to codzienność
Czytaj uważnie

Jesteśmy dla Ciebie.
Abyś wiedział na, co możesz liczyć, w czym i jak Ci pomożemy – w pierwszej kolejności przeczytaj nasz regulamin.

Uzupełij formularz

Abyśmy mogli bliżej przyjrzeć się Twojej sprawie, musimy znać kilka podstawowych faktów. A żeby je poznać – odpowiedz na kilka ważnych dla nas pytań – niezobowiązująco.

Daj nam chwilę

Po uzupełnieniu formularza daj nam czas na odpowiedź. Maksymalnie jeden dzień roboczy. W tym czasie zachęcamy do wyrażenia opinie o  firmie na pokazie którym byłeś obecny.

Podobne i powiązane

0 0 vote
Ocena artykułu
17 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Irena
17 listopada 2019 18:49

Mnie z mężem również próbowali oszukać, niby wszystko wygrałam w gratisie a na koniec rozmowy powiedziano mi szybko że pierwsza rata wpłaty na koniec roku, kiedy zapytałam jakiej raty i jaka kwota to od razu było 9400 zł, i kiedy odmówiłam, pokazano mi drzwi. Ludzie nie dajcie się nabrać, tak jak każde takie pokazy to naciagacze, oszusci, pomyślcie zanim cokolwiek podpiszecie. Pozdrawiam

Kazimierz
7 listopada 2019 15:11

lekarz fizjoterapeuta, przestrzegł mnie przed groźbą choroby wibracyjnej. rupieć leży, ja spłacam raty

Ania
22 września 2019 19:01

Ta firma jest nie miła wyzywa od grubych świń było powiedziane że dostanę prezent A dostała tylko 1 osoba oszuści nie polecam tej firmy są wulgarni normalnie masakra w Warszawie w hotelu ibis dziś odbyła się prezentacja i tam właśnie wyzywali od grubych świń i oszukali z prezentami nie polecam

Elzbieta Abramowicz
12 maja 2019 16:18

WSZYSTKO CO NAPIASŁLAM UCIEKLO GDZIEŚ. JA TEZ ZOSTALAM OSZUKANA PRZEZ FIRME PALATINUS Z Bialegostoku. OTRZYMALAM NAGRODE GLOWNA TZN. 1. MATA WIBRACYJNA, 3. ODKURZACZ PIORACY 4.. ZESTAW NACZYŃ A TAKZE 2. MATERAC REHABLITACYJNY 3D-AIR ZA KTORY SLONO KAZA MI ZAP,LACIĆ BO AZ 13200 ZL.CHCE SIE WYCOFAC Z TEJ UMOWY I Z UMOWY Z BANKIEM KTOREGO TYLKO ZNAM NR RACHUNKU 93 1050 1746 1000 0090 8035 4427. DROGA FUNDACJO CO POWINNAM ZROBIC. POMOZCIE. UMOWE PODPISALAM WCZORAJ TZN 11 MAJA BR.

Anna
1 maja 2019 22:29

Na pokazie w Łodzi maty wibracyjne chcieli sprzesać jako masujące za ponad 10000 zł, urządzenie do masażu karku wciskali za ok. 6500 zł, które na stronie internetowej Casady kosztuje 3900 zł, za tubkę żelu na bolące stawy brali 49 zł, w internecie 3 tubki kosztują 60 zł.

Karol
15 kwietnia 2019 01:33

Ludzie nie dajcie się wkręcić w ich gadżety , szmira , chłam i oszustwo . W tej loterie pod koniec tego całego cyrku jest niby loteria dla szczęściarzy !!! ale zwróćcie uwagę że w pewnym momencie asystentka bierze laptopa prowadzącego i po chwili go przynosi , tzn, wprowadza dane tych niby co mają szczęście a zarówno pecha , tej wygranej , ta wygrana? to trzy fanty darmowe a za czwartą trzeba słono zapłacić . i na dodatek na kredyt !!! a odsetki zarąbiste . Z tą kamerką też oszustwo niby prezent gwarantowany za udział w tym oszustwie ..!!! niby samochodowa ma być !!! a jest zwykła internetowa za 17 zł. haha . Z tym żelem też oszustwo !!! mówią że w detalu kosztuje 120 zł. po opuście chcą 50. zł.… Czytaj więcej »

Małgorzata
19 marca 2019 22:24

Mój tata również dał się oszukać na “promocyjne” zakupy. Za prawie 9 tys zł ( w rozliczeniu ratalnym prawie 13 tys zł) kupił dwa materace, odkurzacz i garnki, a w tzw gratisie miał otrzymać noże, videokamerę i turboszczotkę. Dwóch ostatnich nawet nie zobaczył na oczy, chociaż do umowy sprzedaży towary te zostały dopisane (podobno na pokazie się skończyły i mieli dowieźć klientom). Tata był przekonany że ma 14 dni na ewentualne odstąpienie od umowy, ale okazało się, ze nie jest to takie proste, a przedstawiciel, który przyjechał aby sprawdzić sprzęt, mówił że towar nie zostanie przyjęty bo chroni ich prawo dotyczące “sprzedaży promocyjnej”. Rodzice nie chcieli zatrzymać towaru i ostatecznie zgodzono się na zostawienie odkurzacza, za “jedyne” 3,5 tys zł! Balismy się odsyłać w ciemno, tym bardziej ze pracownicy firmy… Czytaj więcej »

Krystyna
28 lutego 2019 00:23

KRYSTYNA JA RÓWNIEŻ DAŁAM SIĘ OSZUKAĆ NA PREZENTACJACH, TAK MNĄ ZMANIPULOWANI PANOWIE PROWADZĄCY,ŻE DAŁAM SIĘ OMAMIĆ. Oprócz prezentu-lichej samochodowej kamerce , przytaskałam do domu – ,bagatela nagrodę główną. Cztery produkty za , które zapłacić trzeba 8900 zł. Firma VIRGAM , z którą chciałam porozmawiać na temat zwrotu produktu odezwała się za dwa dni i to jeszcze proponując mi jakieś zamianki niby wygranej nagrody. W nerwach i po nie przespanych dwóch nocach zaczęłam szukać ratunku przez komputer. Natrafiłam na FUNDACJE DAJE SIEBIE. Zaufałam im. Pomogli mi zwrócić produkty i odstąpić od umowy z FIRMA VIRGAM . FUNDACJA DAJESIEBIE pozwala ludziom starszym uzyskać wiarę w drugiego człowieka. LUDZIE , którzy tam pracują to anioły .Wielkie dzięki ,a szczególnie panu Tomkowi. Będę wspierać FUNDACJE , opowiadać wszystkim znajomym , polecać na forum, wpisywać… Czytaj więcej »

Maria
19 lutego 2019 23:08

Proszę o pomoc i odpowiedź – czy można zwrócić jeśli się już rozpakowało ? Bo dziś chyba mnie rozum opuścił i dałam się omotać. Niby ,,w prezencie”dostałam materac, garnki i odkurzacz, a za to za drugi materac mam płacić raty =48 rat po 266 zł !!! Horror ! Proszę o pomoc !!!

Sławomir
13 sierpnia 2018 01:08

Moja opinia na temat macie wibracyjnej Body shape firmy casada – oojdcie czym prędzej ten niewrarty stu złotych sprzęt. Zarówno mata wibracyjna casada jak i cała reszta czyli odkurzacz Ambasador i garnki venice to wielkie g….. sprzedawane za zbyt duże pieniądze. NIE DAJCIE SIE OSZUKAĆ – MACIE PRAWO ZREZYGNOWAĆ. nIE WIECIE JAK TO poproście fundajce albo rzecznika o pomoc. ale nie ma co zwlekać – REZYGNUJCIE bo szkoda waszych pieniędzy !!!

7 sierpnia 2018 04:09

LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ WCIĄGNĄĆ W ZAKUP TEGO BEZWARTOŚCIOWEGO SPRZĘTU.  Ja sam, mając pewne problemy i schorzenia kręgosłupa dałem się omotać tym prezenterom na prezentacji. Rozum chyba straciłem albo tak mnie skołowali. Dzień później Bóg mi jednak rozum oddał i gdy uświadomiłem sobie co zrobiłem, i że podpisałem kredyt i że  z odsetkami miałem zapłacić prawie 12tysięcy złotych, to aż się płakać chciało. A jak dwa dni później pani co mi to sprzedałą zadzwoniła i zapytałą jak się masuje, to jej powiedziałem zę nie chce tego , bo chce oddać i zrezygnować. To mnie tak komornikiem i sądem zaczęłą straszyć że naprawdę byłęm wstanie zostawic ten sprzęt – dla świętego spokoju. Boża opaczność znów chyba nade mną czuwałą i tą Fundację mi zesłała.  A w szczególności dwóch panów – Igor… Czytaj więcej »

29 lipca 2018 01:08

Ewidentnie jest to jakaś kpina !!! Byłem na prezentacji (12.07. Wrocław) gdzie to coś się pokazywało i sprzedawało. Można było nawet położyć się i sprawdzić jak ten sprzęt niby działa. To że kładą ludzi i każą leżeć i się “masować” to chyba celowy zabieg ze strony firmy, po to tylko, aby odwrócić uwagę klienta od ceny sprzedaży. Gdy widziałem co się dzieje na tej prezentacji to chciałem wstać i głośno wszystkim powiedzieć że to losowanie jest ewidentnie ustawione i zmanipulowane. Powstrzymała mnie tylko moja kobieta, która poprosiła o to, żebym nie robił syfu. I teraz żałuję że się głośno nie odezwałem i , że nie ostrzegłem tych co zaczęli kupować po  tym zmanipulowanym spektaklu.

23 lipca 2018 05:07

Syf z wmontowanymi silniczkami wibrującymi o takiej samej mocy wibracji , jaką miały kiedyś telefony Nokia 3310.
CHCĄ ZA TO 8000 ZŁOTYCH – a w produkcji warte max 80 !!! Ustrojstwo nie warte JEDNEJ SETNEJ CENY !!!
Tak jak te ich garnki czy “nowej generacji odkurzacz” Ambasador.  Głośniejszy niż startujący odrzutowiec !

13 lipca 2018 20:07

Boże … że Ty pozwalasz sprzedawać takie dno na górę pieniędzy … Przecież ta mata w produkcji kosztuję max 100 złotych !!! Przecież do produkcji tego badziewia nie wykorzystano żadnych, podkreślam żadnych półproduktów, które miałyby wpływ na tak potwornie zawyżoną cenę !!! Wmawia się ludziom że ten sprzęt rozwiąże bóle kręgosłupa – przecież to bzdura !!! Ci co kupili – jak najszybciej pozbądźcie się tego szmelcu !!! Nie dajcie zarobić oszustom sztucznie windującym cenę !!!

9 lipca 2018 22:08

Ja kupiłam na tzw darmowych masażach. Też posłuchałam kłamstw, że serwisant przyjeżdza, nieprawda,  okazuje się, trzeba wysłać towar, ale nie płacisz za przesyłkę i naprawę. Produkt zarejestrowany  naprawiają gratis przez 10 lat, ale tylko 2 lata nie płacisz za przesłanie.

9 czerwca 2018 02:06

prześcieradło z wibracjami na zakup którego naciąga się ludzi. I jeszcze wmawia się że leczy, uśmierza ból, cudownie działa. Co za ściemy !!! Gdyby nie aura cudownych wygranych i dodawania “wyjątkowych prezentów” (równie duży badziew te garnki i odkurzacz) to przecież nikt by tego nie kupił. Żal mi tych co dali sie wciągnąć !!!